Rett inn i fremtiden!

Tekst: Silje Vangsnes

Helgen 22. – 24. oktober var det duket for foreldrekurs i regi av Assistanse. For den som ikke helt vet hva Assistanse er, så er dette en forening for foreldre/foresatte og andre som vil arbeide for barn og ungdom med synshemming.

Aniridi Norge møtte mannssterke opp, med leder Hilde Hansen, Sølvi J. Ørsteinvik som veileder for oss likemenn, Anita K. Larsen som likemann for barn i grunnskolealder, Espen og Silje Vangsnes som likemenn for barn i førskolealder. Noen av oss hadde vært på foreldrekurs før, men for meg og Espen var det første gang. Dette kurset var et tilbud vi fikk som likemenn av Aniridi Norge. Ikke bare ville kurset komme oss som foreldre til gode, men ville også være svært nyttig lærdom til likemannsarbeidet.

Helgen hadde et tettpakket program og det så ut til at det skulle bli både spennende og lærerikt. Det ble det så visst også! Jeg kan vel si at samtlige av foredragsholderne var dyktige, det var veldig gode foredrag. Blant annet fikk vi høre om skolehverdagen til en svaksynt 5. klassing, hvilke muligheter småbarnsforeldre har i forhold til tilrettelegging i barnehage, og forberedelser til skolegang og hvordan det forløp seg for en som hadde vokst opp som sterkt svaksynt – med alle utfordringer og tilrettelegging det innebar. Det fantes også hjelpemiddelstands, vi fikk demonstrasjoner av nyheter og det ble snakket en god del om MediaLT’s ønske om at alle nye, norske filmer skal synstolkes. For å trekke frem noe.

Innimellom disse foredragene og all den gode maten, fikk vi som var med fra Aniridi Norge samlet oss og gått gjennom likemannsarbeid. Hva vi ønsker, hva vi har lært til nå og hvordan vi vil det skal fungere. Vi lå så visst ikke på latsiden og jeg synes vi utrettet mye på kort tid.

Oppholdet var flott, kurset fantastisk og det kan virkelig anbefales på det sterkeste – både for likemenn og som foreldre. For det var jo nettopp det dette var, et foreldrekurs. Vi gikk ut fra det kurset rikere på kunnskap enn det vi var før og håper at denne kunnskapen kommer alle Aniridi Norges medlemmer til gode på en eller annen måte.

Jeg er stor tilhenger av gode sitater og vil veldig gjerne få avslutte med et jeg lærte i helgen:

«Hvis du tror du kan, og hvis du ikke tror du kan – så har du jo rett!»