Referat fra Hurdalssamlinga 2010

Tekst: Åse Hege Bratli

Helgen 28. – 30. mai var det klart for årets aniridi-samling. Elin sto på Gardermoen for å ta imot og samle gjengen som skulle fraktast med fellesbussen til Hurdal. Vi vart servert middag og hadde kaffi og kake i storstua der vi delte litt av våre tankar og erfaringar og forventningar til årets samling.

Mikael Bentsen hadde i år som i fjor radiosending på senteret, nytt av året var at han hadde et kamera som sente direkte fra studioet, noke som var veldig poppulært. Jan Helge Svendsen fra BUA i Blindeforbundet hadde ansvaret for aktivitetene for barna

Årets tema var «Meiningsfull fritid for personer med aniridi» Elin hadde fått tak i Magnus Kjesrud til å fortelle om korleis han brukte fritida si, og alle dei aktivitetane han hadde vore med på, der var det ingen begrensningar, sjølv om han såg dårlig, berre muligheitar, og å gjere ting litt anderledels enn normalt sjåande for å få delta i aktivitetar.

SSD (senter for sjeldne diagnosar) Wibece og Line, var der å fortalte litt om seg sjølve, og kva vi som forening kunne bruke dei til. Det var berre å ta kontakt og spørre spørsmål, så ville dei svare så godt dei kunne.

Vi delte oss inn i 2 grupper (var for få til å dele oss inn slik som planlagt, 5 grupper). Praten gjekk og tida gjekk enda fortare, plutselig var det tid for lunsj. Etter lunsj hadde vi ei oppsumering etter dagens program, før vi gjekk ned til stranda der det vart servert nysteikte sveler og kaffi, og vi voksne fekk prøve å kjøre ATV.Vi kosa oss der, slappa av fram til middag.

Vi måtte lage til noke ekstra for ungdommen, sidan dei hadde måtte vere med på gruppeareidet, så dei fekk låv til få fare på bowling, Espen og Jostein kjøyrde dei.

På kvelden samlast vi i storstua der vi såg Grand prix på storskjerm, og praten gjekk.

Søndagen hadde vi satt av til årsmøte og evaluering av årets samling Vi åt alle en deilig lunsj før bussen skulle fare til Gardermoen.