Tur til Sunnmøre for Jill og Michael

Tekst og bilder: Julianne Sporstøl og Åse Hege Bratli

Et av Jill Nerbys ønsker når hun var i Norge var å få se litt annet enn bare bygninger i Oslo. Derfor ordnet styret en reise til Sunnmøre for Jill og sønnen Michael. Med Åse Hege og Julianne som ledsagere, og søster til Åse Hege som kartleser. Stor takk til alle tre for en flott gjennomført tur.

Fra venstre på bildet: Julianne, Michael og JillHenta dei på Hovden flyplass, og kjøyrde ei lita runde rundt i Ørsta. Satte nasen mot Sæbø, der vi skulle ta ferga over til Lekneset, måtte vente litt på ferga. Hadde et stopp på Union Øye hotell, som er et gammelt hotell der mange kongelige har overnatta. Fekk sjå oss rundt, kikka på rommet, som der er et spøkelse i, fant historia om spøkelset “Linda” og fortalt om den tragiska kjærlighetshistoria.

Kjøyrde vidare, og stoppa i Norangsdalen, der vi åt medbrakt heimelaga pizzasnurrer og kanelsnurrer og kaffi og brus rundt et steinbord. Kuene og sauene gjekk rundt oss, fekk til og med gitt dei litt mat. Turen gjekk vidare til Hellesylt, der vi skulle ta ferga inn gjennom Geirangerfjorden. Fergeturen var fin, og det ble gitt informasjon på ferga om dei forskjellige plassane langs fjorden på engelsk.

Vel framme i Geiranger stoppa vi opp og kikka oss rundt, kjøpte oss en is i fineveret, før vi kjøyrde vidare. Neste stopp var på toppen av Dalsnibba (1500 moh.). der fann ungdommane snø, så der vart det snøballkrig.

Veien vidare, vart den gamle Strynefjellveien nedatt, da var vi alle litt slitne. kom endelig fram til hotellet i Loen, der middagen akkurat var servert. Fortsatte kvelden vidare med avslapping i salongen og med dans.

Dagen etter starta med frukost, og etter frukosten bestemte vi oss for å teste ut badeanlegget på hotellet, og det var velykka. Prøvde silebanene, innebassenga og utebassenga, og ikkje minst det utandørse boblebadet. Vi storkosa oss der. svømde ute i lett yr, skodda hang tungt i fjella, det var ei trollsk stemning.

Vi fekk sjekka oss ut av hotellet, og starta på veien tilbake til flyplassen. Trur at det hadde vore en vellykka tur, og at alle kosa seg Fra venstre på Bilde: Julianne, Michael og Jill.