Aktiv familie – sommeren 2011!

Tekst og bilder: Silje Vangsnes

Norges Blindeforbund har i mangfoldige år arrangert barne-, ungdoms-, og familieleir. De har tilbud for de aller fleste. Det er helt utrolig hva de egentlig får til og har tilgang på.

Jeg kan vel nesten regnes som veteran på leir. Vært med på barneleir noen år, og ungdomsleir måtte jo til. Tok en lang pause og plukket opp igjen tråden i fjor når vi fant ut at vi skulle prøve oss på familieleir på Hurdalsenteret. Det ga absolutt mersmak, så vi ble veldig glade når vi på våren fikk brev om at vi var en av få familier som hadde fått plass på familieleir på Solvik sommeren 2011. Spennende var det jo når vi så at det ikke kunne være mer enn 10 familier som skulle være med, det er ingenting i forhold til det som var i fjor!

Det aller mest positive var at familieleir-følelsen vi satt igjen med etter året før var der når vi kom på Solvik også. Og det var jo bare starten. Noen kjente, noen ukjente. Det fine med disse familieferiene er jo at man blir kjent med så utrolig mange fine mennesker som gjerne er helt forskjellig fra oss, men som vi på et punkt har noe til felles med.

3 barn i ivrig samtale, kledt i flytevester, ved brygga på SolvikOpplevelsene var mange. Lille Oliver på tre og et halvt år gikk med store øyne så godt som hele dagen. Det var jo også mest for han vi ville få med oss dette her. Han brukte en dag på å bli varm i trøya. Etter den dagen så var det løping i gangene med de andre barna, leking både ute og inne med barnepasseren på formiddagen. Han turte seg til og med på oppdagelsesferd et par ganger og rotet seg bort. Tok ikke skade av det og fortsatte i samme tempo når det var uteaktiviteter som båt, fisking av krabber. Vi voksne var jo med på det meste av det her også, og det var utrolig deilig å bare senke skuldrene – la dagene gå.

Liten gutt myser over kanten på sjøløvebassenget på Akvariet i BergenDet ene store høydepunktet for alle oss som var der tror jeg var en tur på Akvariet. Vi så for
oss at vi kom til å ikke bruke så lang tid der og at vi kom til å bli sittende lenge å bare vente på at bussen skulle gå tilbake til Solvik igjen. Men der tok vi feil gitt! Jeg har vært på Akvariet flere ganger før, men glemmer mellom hver gang hvor mye det er å se der.

Det ble mye voksentid på kveldene og praten gikk livlig. Rekeaften, spilling av både kort og brettspill, quiz og ikke minst festaften. Det er helt utrolig hvor tilbakeholdne man føler seg i starten av en sånn ferie og på slutten så sitter man hele gjengen rundt et stort bord og bare prater.

Far med liten gutt på armen ved edderkopp-terariumene.Dette med Akvariet var jo en stor ting for Oliver, han er veldig glad i å titte på sånne steder. En annen stor dag var nok siste kvelden når han hadde blitt kjent med de fleste andre barna, de løp rundt å lekte gjemsel både store og små. Fikk være oppe lenger og barn og voksne var sammen alle sammen. Løse tøyler der kaker og snacks gikk ned på høykant og for Oliver så endte siste kvelden med at han ble sittende i en stol sammen med en meget søt liten jente. De delte potetgullringer! Tidlig krøkes?

To barn sitter sammen i en lenestol og deler chips.Det sa bare så mye om hvilket samhold disse barna fikk seg imellom og om hvor godt disse arrangerte feriene fungerer. Og alle er like velkomne, alle finner noe som passer for seg. Har du ikke prøvd det før? Varme anbefalinger fra meg, bare pass på å meld deg på innen fristen. Det er en populær ferie og trangt om plassene!

Aktiv familie arrangeres på Hurdalsenteret, Solvik og på Evenessenteret i sommerferien. Ta kontakt med Barne og ungdomsavdelingen i Blindeforbundet for mer informasjon, eller se Blindeforbundet.no.