Aniridisamling 2011 – referat ungdommene

Tekst: Julianne Sporstøl. Bilder: Mikael Bentsen.

Helgen 27-29.mai var det tid for årets aniridisamling i Hurdal. I år fikk viungdommene ett eget opplegg. Vi fikk muligheten av Aniridi Norge til å reise til Oslo på lørdagen. Og på turen måtte vi være innom 5 «poster». Fredag kveld la alle ungdommene planer sammen for hvilke aktiviteter vi skulle gjøre i Oslo.

Lørdagen våknet alle tidlig. Vi ungdommene (Julianne, Anders, Sindre, Mikael og Cathrine) skulle reise med taxi til Eidsvoll Verk og videre med tog til Oslo for å bruke hele dagen der. Vi fikk beskjed om at vi skulle innom fem «poster» før dagen var omme. Planen hadde vi laget kvelden før, så alt var “tima og tilrettelagt”. Da sekken var pakket og klar, stod taxien utenfor og ventet på oss.

Julianne og Mikael.Sindre og Mikael på toget.Den første posten vår var Operahuset. Vi vandret rundt og tok bildet av hverandre og operahuset for å dokumentere at vi hadde vært der.

Etter besøket på Operahuset gikk vi til Trafikanten for å kjøpe billetter til trikken. Cathrine på operahuset.Deretter tok vi trikken til Frognerparken som var vår neste post. Vi gikk gjennom Vigelandsparken og så på statuene og tok bilder. Ett stykke oppe i parken bestemte vi oss for å ta bilder sammen med de nydelige blomstene som var i parken. Dette til stor underholdning for en gruppe med asiatiske turister. Vi gikk helt til Monolitten før vi gikk tilbake samme vei for å ta trikken til Rådhusplassen.

Cathrine og Julianne i Vigelandsparken.Vi stoppet og spiste mat på Karl Johan før vi gikk videre til Farmen-dag på Youngstorget. Her oppholdt vi oss store deler av dagen. Det hadde blitt lagt grasmatter over heile torget, og det var der alt skjedde. Der var flere telt det ble solgt ulike ting i, og utafor teltene var det ulike aktiviteter som sekkeløp, stylter, hesteskokasting og konkurranse i melkespannholding. Der var og mulighet til å se og klappe dyr som høner, kaniner, kyllinger og eselet Mette-Marit.

Cathrine og Julianne som holder melkespann.Mikael som holder melkespann.Cathrine som holder melkespann i semifinalen.

Som de konkurranse-menneskene de er, bestemte Julianne, Cathrine og Mikael seg for at de ville prøve seg på melkespannholding. Alle tre fikk en bøtte i hver hånd, og armene skulle holdes strake rett ut. De første to minuttene var dette “no piece of cake”, men etter hvert ble det svært tungt. Alle tre var fast bestemt på å vinne.

Da vi sto slik startet folk å heie på oss, og publikum var ingen ringere enn deltagere fra årets farmen: Morten Emil, Per Arne og Synne. Til slutt kom Gaute (programlederen). Den som gjorde det best av oss var Cathrine, og på det tidspunktet var hun den jenta med best tid av alle som hadde deltatt. Hun leverte fra seg navn og mobilnummer, og om hun kom videre til semifinalen skulle hun bli oppringt.

Cathrine, Julianne, Mikael, Gaute (programleder på farmen), Anders og Sindre.Da alle hadde fått sett på det de ville, bestemte vi oss for å gå til post 3: Slottet. Vi var usikre på hvor god tid vi hadde med tanke på semifinalen, så vi nærmest sprang opp gjennom Karl Johan. Da vi kom frem tok vi noen bilder og virret litt rundt. Cathrine ble oppringt av folkene fra Youngstorget, så vi gikk rett ned til Youngstorget igjen. Da vi kom ned hadde Atle Pettersen fra X-factor konsert. Da konserten hans var ferdig var det tid for semifinalen. Først mellom jentene og deretter guttene. Cathrine tapte, men til tross for det ingen sure miner. Da semifinalen og finalen var slutt hadde Cir.cuz konsert som vi også selvsagt måtte få med oss.

Mikael, Cathrine, Morten Emil (fra Farmen), Julianne, Sindre og Anders.Da showet på Youngstorget var ferdig, gikk vi videre til nærmeste bowlinghall, som var post 4 på plakaten. Vi bowlet en stund, før vi gikk til post 5: Hard Rock Café for å spise middag. Vi satt lenge og pratet, spiste og tulla før vi måtte gå nedover Karl Johan igjen for å rekke toget tilbake til Eidsvoll Verk. Der ble vi plukket opp av en taxi og kjørt tilbake til Hurdalsenteret.

Bowlingkuler.Dagen i Oslo var uten tvil en suksess for oss ungdommene. Vi fikk legge planer og gjøre det VI ville. Vi fikk sett og opplevd mye i Oslo, og prøvd ting som f.eks. melkespannholding som vi kanskje ellers ikke hadde fått prøvd. Alt i alt tror jeg vi alle er enige om at dette var en utrolig hyggelig dag.