Foreldrekurs 2. – 4. november 2012

Tekst: Silje Vangsnes. Bilder: Espen Vangsnes

I starten av november 2012 var det klart for foreldrekurs igjen. Dette var tredje gangen jeg og Espen var med og gledelig nok fikk vi også med oss et foreldrepar til fra Aniridi Norge. Jeg håpet stort at det både for oss og de skulle bli så bra som jeg hadde snakket om.

Geir LippestadFredagen startet med foredragsholder Geir Lippestad. Etter at vi klarte å bane oss vei gjennom ettermiddagsrushet i Oslo hoppet vi inn på Hurdalsenteret, satte fra oss bagasjen og løp inn for å få med oss hele foredraget. Det var vel verdt å stresse litt for altså. For makan til supermann er det sjelden man finner. Klart at Lippestad har vært forbundet med mindre hyggelige ting i mediene det siste året, men det er vel derfor jeg også betegne han som en supermann. Det jeg personlig satt igjen med etter det foredraget var en følelse av at klarer han å få til alt det der så skal jammen jeg klare å få til noe jeg også. Som forelder til synshemmet barn så kan man møte på både den ene og den andre utfordringen, men ingen utfordring er for stor om man bare bruker tid og tenker. Ingenting er umulig.

Kjerst Llium Lørdag hadde vi flere forskjellige foredrag og de store «trekkplastrene» var flere i år. Geir Lippestad fredag, Kjersti Lium fra «Ingen grenser» på NRK og Cato Zahl-Pedersen på lørdag. Cato Zahl-PedersenDen røde tråden gjennom hele helgen var fysisk fostring for barna og man skulle tro at man som foreldre kunne alt men det er så langt fra sanneheten. Det vi ikke hadde av foredrag tok vi igjen i det sosiale samværet og samlinger.

Vi fikk (som vanlig) noen tankevekkere i løpet av denne helgen og vi sitter igjen som to enda litt smartere og enda litt mer ydmyke foreldre og likemenn. Det er helt utrolig hva 48 timer kan gjøre med en i en sånn samling med så masse kunnskapsrike og flotte mennesker. En vitamininnsprøytning som holder lenge!

Én kommentar til “Foreldrekurs 2. – 4. november 2012”

  1. Foreldrekursene har jeg deltatt på fram til Cathrine ble voksen, og kan på det sterkeste anbefale å være med. Uten unntak har jeg fått med meg mye stoff som har fått nytte i hverdagen hjemme, gjennom foredragene, men også gjennom det sosiale man alltid får laget god tid til. Og ikke minst mye hygge og kos. Silje og Espen, jeg setter så pris på deres evne til å videreformidle erfaringene deres fra kursene!

Det er stengt for kommentarer.