Referat fra likemannssamling – 24-26 mai 2013

Tekst: Åse Hege Bratli

Denne helgen var det igjen likemanns samling på Hurdal syn- og mestringsenter til Norges Blindeforbund. Vi var 63 små og store som møtte opp. Vi hadde felles transport fra Gardermoen til senteret for de som kom med fly og tog. Middag fredagskvelden var gryterett som vi hadde i den nye gamma nede ved vannet, noe som alle satte stor pris på. Jan-Helge Svendsen fra Barne- og ungdomsavdelingen i Norges Blindeforbund hadde en omvisning på senteret og fortalte litt om alt det nye som senteret kunne tilby etter ombyggingen. Resten av kvelden kosa vi oss i storstua Hammersborg.

Lørdagens tema på likemannssamlingen var “Tips og triks på kjøkkenet”
Vi fikk felles informasjon fra en av våre likemenn Jan Moritz Sørensen, om hygiene og tips om hvordan vi skulle behandle matvarene for å bevare de best. Deretter flytta vi oss til et treningskjøkken der vi ble delt inn i fire grupper. Alle gruppene skulle lage forskjellig retter. Med god hjelp og veiledning av kokkelæring Anders Løvaas, som selv har aniridi, kom alle grupper i mål med sine retter. Mange tips og triks på kjøkkenet ble utvekslet blant de synshemmede deltagerne.

Parallelt med dette så hadde barna og ungdommene aktiviteter sammen med Jan-Helge og assistent Silje Cathrine Johansen nede ved vannet. Der kosa de seg i finværet med å klatre i taubanen, kjøre ATV, grille og lek i vannkanten.

Etter klokken 1500 var det obligatoriske likemanns programmet ferdig, og alle kunne gjøre hva de ville. Tror at nesten samtlige var ute i det fine været og kosa seg. ATV-en var i bruk hele tiden, klatrebanen likeså, mens noen gjekk tur.

Da klokken var 1800 skulle det være festmiddag, 3 retters, for å feire at vi hadde blitt 10 år som forening. Der var taler og mange gode samtaler rundt bordene. Initiativtager og leder av foreningen Hilde R. Hansen ble overrakt en gave for sitt engasjement for saken. Når en er 10 år så må man også ha kake, den ble servert senere på kvelden. Fellesbilde av hele gjengen ble også tatt. Den gode samtalen fortsatte ut i de små timer både for små og store.

Søndagen kom fort, årsmøte i Aniridi Norge ble holdt. Oppsummering og evaluering ble gjort, samtlige var fornøgde med årets likemannssamling. Takk til våre likemenn som hadde funnet et aktuelt tema for samlingen.