Planleggingstur til Italia for gruppeutveksling

Fra første samling hvor de sju ungdommene planlegger
Fra første samling hvor de sju ungdommene planlegger

Tekst & bilder: Trude Lanes

Aniridi Norge er søkerland til Gruppeutveksling støttet med midler fra Aktiv Ungdom som skal gjennomføres sommeren 2015. I den forbindelse reiste to ungdomsledere og to voksne til Venezia for å treffe gruppeledere fra de fire andre landene som deltar; Italia, Spania, Tyskland og England sommeren 2014. På fem dager skulle vi skaffe oss erfaringer nok til å planlegge samlingen med opptil 80 ungdommer sommeren 2015. Sju ungdommer fra fem land satte seg ned og pratet på engelsk om hva de ønsket å gjøre sommeren etter. Tema er meningsfull fritid og europeisk samarbeid.

Cathrine og glassmesteren selv
Cathrine og glassmesteren selv

Vi besøkte ulike aktuelle steder som glass-blåser fabrikk. Her fikk vi prøve alt fra å blåse glass til å lage flotte kunstverk av muranos.

Vi testet ut karuseller i tivoli-parken Gardaland. Byvandring i Venezia og tur i Gondol ble det også.

Gondol tur i kanalene
Gondol-tur i kanalene

Vi dro til Gardasjøen for å bli kjent med den Italienske foreningen for blindeseiling. Her skal vi dra med deltakerne i sommer. Det var ikke ”riktig” vind når vi var der, men litt avslapping og bading var deilig i varmen.

Avslapping ved Gardasjøen
Avslapping ved Gardasjøen

Nå gleder vi oss veldig til selve gruppeutvekslingen i sommer. Vi er nå 50 deltakere som skal på et hotell ikke så langt fra Gardasjøen. Gruppen består av unge mellom 13-26 år med aniridi og deres søsken. Vi skal lære hverandre de fritidsaktiviteter vi driver med, og gjerne utfordre oss på noe vi ikke har prøvd før. Hvert land skal presentere sitt land for de de andre, vi i Norge skal forberede dette på Hurdalsamlingen. Vi skal også knytte tettere kontakter med unge med aniridi i Europa.