Invitasjon til Kongsberg-deltakere om oppfølgingsundersøkelse på Hurdal

aniridi og synKjære alle deltakere i forskningsstudien ”Aniridi og syn”

Tusen takk for sist, og takk for at du var med på undersøkelsene i Kongsberg i høst og vinter.

Vi gjorde mange ulike undersøkelser som vi nå jobber med å analysere resultatene fra. Blant disse undersøkelsene var noen tester av hvordan farger blir oppfattet. Dette har vi sett på i sammenheng med hvordan netthinnen er utviklet.

I et håp om å forstå de resultatene vi har samlet til nå litt bedre, vil vi gjerne gjøre noen flere undersøkelser.

I den forbindelse kommer vi til å ta med oss testutstyr og være tilstede under Aniridi-samlingen i Hurdal 3.-5. Juni. Vi håper derfor at du som er påmeldt Hurdal-samlingen har lyst og mulighet til komme innom oss i løpet av fredag eller lørdag og gjøre en undersøkelse. Dette er en fargesynsundersøkelse som tar ca. 2×5 minutter. Noen blir i tillegg spurt om å gjøre en ekstra fargesynsundersøkelse etter dette. Undersøkelsene innebærer ingen form for fysisk kontakt med øyet eller bruk av øyedråper. Det er selvfølgelig helt frivillig å delta, men vi håper at så mange som mulig har lyst og mulighet.

Om du ikke skal til Hurdal denne helgen, kan du kontakte oss om du likevel ønsker å gjøre undersøkelsen ved en senere anledning.

Vi ser fram til å møte deg igjen!

Om du har noen spørsmål, kontakt gjerne Hilde R. Pedersen på telefon: 41416863 eller e-post: hilde.r.pedersen@hbv.no

Med vennlig hilsen
Hilde, Rigmor, Erlend, Tor og Øygunn