Aniridi-dagen 2018

Mens Aniridi Norge har ingen offisielle begivenheter for å feire Aniridi dagen i år. Feires det stort rundt i Verden og slik kan våre medlemmer også delta på feiringene med resten av Verden. Feiringen skjer på to måter gjennom internasjonale nettmøter på hovedsakelig Engelsk, såkalte «Webinars» og gjennom #AniridiaSight

Webinars

Folk rundt om i verden vil gi live-diskusjoner om Aniridi som du kan se på datamaskinen din uansett hvor du er. Du kan også stille spørsmål. Presentatørene er en blanding av eksperter, inkludert folk med Aniridi, foreldre og leger, fra Russland til California i USA.

Se når webinarene går direkte

For å se på ‘webinars’ går du ganske enkelt til https://join.me/aniridiaday på riktig tidspunkt. Merk at starttider er oppgitt i forskjellige tidsoner. Du trenger for å finne ut hvilken lokal tid det er for deg, inkludert eventuell sommertid.

Du kan også være med på å gjøre en improvisert «webinar» selv, ved hjelp av et system som Facebook Live, YouTube Live eller Periscope. Husk da og merk den med #AniridiaDay

Hjelp med å prøve å svare på spørsmålet «Hva ser du med Aniridi?» -#AniridiaSight

Den andre måten det feires på er gjennom  #AniridiaSight dette kan du også gjøre ved å legge inn en beskrivelse av hva du kan se på sosiale medier, sammen med et bilde av det du beskriver.

Ta et bilde (eller video). Skriv en beskrivelse av hva du kan se fra samme posisjon (helst på engelsk men norsk fungerer fordi som ikke kan). Del bildet og ordene offentlig på sosiale medier (Twitter, Facebook, Instagram) slik at folk kan se forskjellen mellom de to. Inkluder #AniridiaSight og #AniriidaDay og @AniridiaDay og @AniridiNorge i innlegget.

Tagg noen som du kjenner med Aniridi, for å få dem til å gjøre det samme. Foreldre må hjelpe barn med Aniridi i å ta del også.