Sosialt aniriditreff i Oslo 16. – 18. oktober 2020

Helgen 16. – 18. oktober arrangerte Aniridi Norge en sosial samling i Oslo. Det var 16 til 23 personer som deltok på deler eller alt i løpet av helgen.

Fredagen begynte med middag på Hotell Gabelshus på Frogner kl. 19, der vi også overnattet hele helgen. Etter middag ble vi sittende i spisesalen å prate, frem til en og en gikk og la seg.

Lørdagen begynte med en god frokost, før alle samlet seg kl. 10:30 for å dra med fellestransport til Ekebergparken og Middelalderparken for guidet tur. Vi ankom Ekeberg litt før klokken 11, og Oslo sentrum lå da under oss tåkelagt.
Osloguiden Erlend Øyan tok oss med på en tur først igjennom Ekebergparken, og fortalt om hver skulptur vi gikk forbi. Han er en flink guide, som forklarer på en lett forståelig måte, god på synstolking og har humor når han forteller.

En av skulpturene var ikke like enkel å kjenne på, siden den hang i et tre. Men vi kom vel frem til at skulpturen så ut som «to softismenneskene som hang sammen». Toppen var som softisen er, og under stakk det ut fire bein, som hang nedover.

En annen skulptur vi gikk forbi, var den høye damen. Hun er plassert på en slik måte, at det ser ut som hun går. Vi var noen som gikk litt nærmere og kjente på henne, og skulpturen er laget slik at også sterkt svaksynte og blinde, kan kjenne hvor klokken er på armen og at hun hadde sitt lange hår i hestehale. Hun var bekledd i sorte klær, så man kan nok bli litt skremt av å treffe henne en mørk høstkveld, og særlig når hun er et hode eller to høyere enn en selv.

Etter turen i Ekebergparken, ble det lunsj på Ekeberg restaurant, med utsikt utover Oslo. Tåken hadde også lettet, og sola kom frem og varmet.

Bildene under er av utsikten fra Ekeberg mot Oslo sentrum.

Når lunsjen var fortært, og beina hadde fått seg en hvilepause, gikk turen ned fra Ekeberg mot Middelalderparken. Før vi var helt nede, ble det en liten avstikker for å se på noen gamle runer, som var risset inn i stein.

Det ble en kortere guiding av Middelalderparken enn planlagt, men vi fikk se ruinene av den gamle Mariakirken fra 1300-tallet.

Guidingen var ferdig kl. 16, og vi dro tilbake til hotellet, der vi slappet av og hadde egentid frem til kl. 18:30. Da gikk vi samlet for å spise middag på Forest og Brown på Frogner. Etter middag gikk vi tilbake til hotellet, og ble sittende å pratet frem til en og en gikk og la seg, etter en fin opplevelserik dag.

Søndag begynte med frokost, så utsjekking, og så gikk vi for å bowle på Solli Bowling. Vi klarte å samle sammen tre lag/baner, og vi bowlet i 1.5 timer (fra kl. 11 – 12:30), så det ble litt trim en søndags formiddag.
Før vi tok farvel og dro hver vår vei, ble det en lunsj på Villa Paradiso på Frogner.

Konklusjon av helgen er at det var en bra og opplevelse rik aniridihelg i Oslo, på tross av at mange kjente på Covid-19 frykten!

Elin Tjomsland
Skribent og fotograf