Reisebrev fra Aniridi Norges tur langs Rallarvegen 2021

Rallarvegen 29. juli til 1. august 2021!

Rallarvegen, majestetisk natur

På en litt sliten og øde togstasjon et sted midt mellom Finse og Flåm dukket det en torsdag i slutten av juli en hel gjeng med bekjente. Etter et langt år uten noe særlig med samling så var det en tur hvertfall vi her hjemme gledet oss til. Hele denne bekjentgjengen fra Aniridi Norge var en god blanding med ungdommer, unge voksne og voksne. Både med og uten aniridi. På forhånd hadde vi fått tilsendt en pakkeliste og det så ut til at de aller fleste hadde klart å få med seg det meste.

En gjeng på godt og vel 20 personer la spente avgårde ut på tur til beins torsdag 29. juli. Starten gikk ved Hallingskeid togstasjon og undertegnede med vinterferie brudd i foten startet med godt mot. Lystig og lett gikk ungdommen jeg hadde med meg foran, gamlemor med foten holdt følge så vidt. Naturskjønne omgivelser fikk vi med oss, selv om været ikke var helt med oss denne torsdagen. På med regnjakke, av med regnjakke, på… ja. Du skjønner. Turen bla vel til sammen på oppimot 20 km

Denne torsdagen skulle målet vårt være Vatnahalsen hotell. Siden enkelte av oss , vi nevner ikke navn, møtte på kjekke menn med firhjulinger så kom gruppen frem til hotellet til litt forskjellige tider. Men alle rakk middagen på kvelden og både den og resten av kvelden var meget hyggelig. Det var så godt å se alle igjen!

Fredagen skulle vi ha fridag, hviledag. Eller Zipline-dag for de som gjør sånt. At så mange av de litt eldre hang seg i selen nedover et juv var vel det som imponerte meg mest. Fy søren for noen strekninger vi hadde med oss! Ganske mange tok zipline, noen gikk turer og noen satt i solveggen. Det var likevel sånn at vi traff på hverandre hist og her i løpet av dagen og middag og kveld minst like vellykket som kvelden før. Litt smartere enn kvelden før gikk de fleste tidlig for å lade over natta.

Flåmsbanen passerer Vatnahalsen hotell

For på lørdag så ventet tur fra Vatnahalsen og ned til Flåm. Enkelte, de samme som hadde fått firhjulingskyss torsdag, fant fort ut at utfordringene nedover bakkene på denne etappen kom til å bli for store. Men vi hadde hørt godt om Flåmsbana og turen ned til Flåm, det var noen som hadde tatt denne dagen før. Med fotostopp ved Kjosfossen og det å få lov til å sitte i et gammelt og originalt tog var det en fantastisk opplevelse i seg selv. Norges vakreste togreise skal den få fortsette å bruke for det var nettopp det det var.

Kjosfossen

Vel nede hadde de togreisende veldig god tid så de fikk bade ordnet seg med hotellrom og utforsket Flåm. Når de sprekke spratt inn på hotellet en etter en så var det med stolthet tror jeg. I motsetning til første gådag der det nesten ikke kom en eneste syklist, så hadde de gående denne lørdagen slitt med et større antall syklister. Det hadde bydd på litt utfordringer og veien hadde i tillegg vært bratt. Nå valgte også noen av gjengen å ta sykkelen fatt fra Vatnahalsen, men vi får velge å tro at de syklet pent😊

Alle kom ned hele og slitne og tredje middagen smakte ekstra godt. Alle fine samtaler rundt bordet gjorde til at vi mer enn gjerne skulle ha vært der en dag til. Men søndag var det tid for retur og da var vi så heldig å få være med båt fra Flåm til Gudvangen. Undertegnede bor såpass i samme distrikt at det er kjente fjell, men likevel var dette også en super opplevelse å få med seg. Det var den perfekte avslutningen på en flott helg med fine mennesker. Det har allerede vært snakk om og ønsker om en ny trur, til et nytt sted.

Deler av gjengen klar for båttur siste dagen.

Takk til ledsager Grethe og til Heidi og Jan som arrangerte og geleidet. Og til resten av gjengen og Aniridi Norge: takk for turen! Vi gleder oss til neste😊

Utsikt over Nærøydalen, ved Stalheim hotell

Tekst: Silje Vangsnes
Bilder: Silje Vangsnes, Tove Hauge

2 kommentarer til «Reisebrev fra Aniridi Norges tur langs Rallarvegen 2021»

  1. Kjempefint reisebrev Silje, og for en flott tur. Vi får prøve å få til flere slike turer i fremtiden ja. Takk til Heidi og Jan for planlegging og flott arrangemang.

  2. Takk for flott reisebeskrivelse og fine bilder. Morsomt for de av oss som ikke hadde anledning til å være med på turen.

Det er stengt for kommentarer.